VOIP

VoIP betekent Voice Over IP, dus spraak over het internet. Maar VoIP kan ook over intranet (dus een intern VoIP netwerk). Bijvoorbeeld wanneer u een VoIP telefooncentrale (PBX) thuis of in het bedrijf heeft. Staat de centrale in een data center dan heet het Hosted VoIP of Hosted PBX. In de volksmond wordt VoIP ook wel internettelefonie, bellen via internet of internetbellen genoemd. Deze uitdrukkingen zeggen eigenlijk precies wat VoIP is: een telefoongesprek via internet.

De telecomprovider bij wie het VoIP-abonnement loopt, transformeert de gesproken woorden (analoog) naar een digitaal signaal. De digitale signalen worden bij de ontvanger afgeleverd in passende vorm (vaak weer terug naar analoog) zodat hij of zij de woorden kan horen. Een ander woord voor VoIP is SIP. SIP is het protocol waarover VoIP meestal communiceert.Er zijn verschillende voordelen van de VoIP techniek.

Wat zijn de voordelen van VoIp? Bellen via VoIP is goedkoper dan bellen via traditionele telefonie zoals ISDN. Gemiddeld 25% maar soms kunt u met VoIP tot 70% besparen op uw telefoonkosten. De kwaliteit van het signaal is ook beter bij VoIP. Een ander groot voordeel van VoIP is dat er meer dingen mogelijk zijn dan alleen bellen op de traditionele manier. Zo kan je via VoIP beeldtelefonie (video bellen) realiseren en kan je overal waar je internet hebt bellen. Daarnaast worden bij VoIP aansluitingen vaak ook functionaliteiten van een telefooncentrale aangeboden zoals voicemail of doorschakelingen.

Meestal gebeurd dit via Hosted VoIP(ook wel Hosted PBX genoemd). Kantoor omgevingen met VoIP kunnen volstaan met minder bekabeling omdat de PC en de VoIP telefoon op een poort aangesloten kunnen worden. Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden met VoIP over één netwerkverbinding is nagenoeg onbeperkt. Dit in tegenstelling tot een analoge verbinding waarbij u in gesprek bent als u aan het bellen bent. Slechts de snelheid (bandbreedte) van de verbinding en het abonnement bij uw VoIP provider beperkt het aantal gesprekken dat u tegelijkertijd kunt voeren met VoIP.

U kunt uw huidige telefoonnummers behouden en/of nieuwe nummers aanvragen (met uw eígen regio-netnummer). Wij leveren standaard een krachtige telefooncentrale met vrijwel alle features die in een MKB-omgeving gewenst zijn. U kunt via internet inloggen op de telefooncentrale, en deze zelf op eenvoudige wijze en op elk gewenst moment bedienen.

Wij brengen graag een advies uit op basis van uw specifieke situatie, voorkeuren en de aanwezige apparatuur.