Als het op techniek aankomt, willen bedrijven dat het gewoon werkt. Met serverbeheer en netwerkbeheer garanderen we de continuïteit van uw bedrijf en zorgen we dat IT uw business versnelt.

Ieder bedrijf is een IT-bedrijf

Door de digitalisering zijn steeds meer bedrijven een IT-bedrijf geworden, wat je ook doet. Bedrijven hebben een draadloos fundament van techniek en ze verwachten dat het altijd werkt. Waar er vroeger nog weleens een handige collega was, is het tegenwoordig de IT-beheerder die de continuïteit van bedrijven garandeert.

De veranderende rol van de IT-beheerder

Vroeger stonden er bij bedrijven een paar switches en een router in de meterkast. Als de server of het netwerk down was, dan waren je medewerkers dat ook. De norm is veranderd naar draadloos werken en het netwerk en de server zorgen ervoor dat uw medewerkers overal ter wereld kunnen werken alsof ze naast u op kantoor zitten. Bedrijven willen dat het te allen tijde werkt en wij zijn de IT-specialist die de continuïteit van uw bedrijf garandeert. MKByte beheerd al twintig jaar het serverpark voor bedrijven door heel Nederland en zorgt dagelijks dat onze klanten ongestoord kunnen werken

Veel beheer naar gebruikersgemak

Veel bedrijven geven werken in de publieke cloud de voorkeur boven werken op een eigen server. Ze bezitten steeds minder apparaten en nemen applicaties af, zoals gedeelde agenda’s, filesharing en e-mail. Daardoor is de grootste winst voor bedrijven niet langer een optimale IT-infrastructuur, maar het optimaal gebruiken van de applicaties. Er ontstaat een multi-cloud waarin deze applicaties feilloos moeten samenwerken. We gaan naar een rol toe waar bedrijven de zekerheid krijgen dat het werkt, terwijl specialistische kennis over het gebruik van de applicaties zorgt voor efficiëntie en een rendabeler bedrijf.

Netwerkbeheer als versneller van uw business

Bij menig bedrijf is de netwerkkast een hok vol kabels en apparaten met op de deur een bord waarop in kapitalen staat: verboden toegang voor onbevoegden. Daar valt wat voor te zeggen, want zonder netwerk geen bedrijf. Als netwerkbeheerder garanderen wij de continuïteit van uw bedrijf. Na de server is het tijd voor het netwerk om de voordelen van de cloud te ervaren. Dankzij software defined networking (SDN) is de netwerkkast niet langer een no-go zone, maar een ruimte waar via één console 5G, wifi, het vaste netwerk en telefonie flexibel inzetbaar zijn. Bedrijven krijgen meer mogelijkheden waardoor de techniek dichterbij de kern van de organisatie komt. De netwerkbeheerder zorgt er ongemerkt voor dat het werkt.